Hulp nodig?

Deze vraag heb ik toegevoegd omdat ik vaak benaderd wordt via verschillende kanalen, door zowel mensen zelf als naasten van iemand met een verslaving, met de vraag of ik ze kan helpen hiermee. Het is in de eerste plaats natuurlijk heel goed dat je contact zoekt, maar via de telefoon of e-mail kan ik meestal niet leveren waar behoefte aan is. 

Voor mensen die zelf een probleem met middelen ervaren of denken een verslaving te hebben:

Ik raad je altijd aan om contact op te nemen met je huisarts, deze kent jou en kan met je meedenken. Mocht je dit spannend vinden dan kun je het misschien ook eerst aan een vriend(in) of familielid vertellen en vragen of deze mee gaat naar de huisarts. Mocht je dat net ook nog een spannende stap vinden, dan kan je anoniem en kosteloos contact op te nemen met een verslavingszorginstelling in de buurt. De onderstaande instellingen hebben allemaal informatienummers waar je naartoe kunt bellen met je vragen over middelen, gedrag en verslaving. Zij kunnen je betrouwbaar advies en tips geven. Hieronder heb ik een overzicht neergezet van verslavingszorginstellingen per regio.

Brabant: Novadic-Kentron www.novadic-kentron.nl

Groningen, Friesland, Drenthe: VNN www.vnn.nl
Overijssel en Flevoland: Tactus www.tactus.nl
Gelderland: IrisZorg www.iriszorg.nl
Utrecht: Jellinek www.jellinek.nl
Limburg: Vincent van Gogh  www.vvgn.nl  / Mondriaan GGZ www.mondriaan.nl
Noord-Holland: Jellinek www.jellinek.nl / Brijder www.brijder.nl
Zuid-Holland: Brijder www.brijder.nl
Zeeland: Emergis www.emergis.nl 

Voor naasten:

Wanneer iemand in je omgeving een verslaving heeft of heel erg veel middelen gebruikt kan dan veel impact hebben op de omgeving. Alle bovengenoemde instellingen zijn vaak via de advies-nummers ook beschikbaar voor naasten met vragen. 

Op de website van Novadic-Kentron is tevens een aparte pagina gecreëerd waar je als naaste informatie kan vinden, maar ook gratis trainingen kan volgen in de omgang met verslavingsproblematiek in je omgeving:

https://novadic-kentron.nl/hulp-en-advies/familie-en-omgeving/

Consultatie, advies en second opinions voor zorgverleners

Via de website van Novadic-Kentron kan middels het advies- en inschrijvingsnummer ook contact gezocht worden met ons TopGGZ centrum voor vragen over de behandeling van cliënten, specifieke problematiek en/of doorverwijzing. Hierbinnen kunnen naast mijzelf ook verschillende andere experts van het centrum geconsulteerd worden bij casuïstiek. 

 

info@verslavingsonderzoek.nl